Neumagen-Dhron

Deze gemeente, gelegen op de rechterover van de Moezel, bestaat uit de dorpjes Neumagen en Dhron. Neumagen is waarschijnlijk het oudste wijndorp van Duitsland. De Romeinen stichtten hier de nederzetting Noviomagus, dat lag op de weg van Trier naar Bingen.

Romeins wijnschip

Bij Neumagen werd een Romeins wijnschip gevonden waaruit blijkt dat men zich al rond het begin van onze jaartelling bezig hield met de wijnbouw. Het orginele schip is tegenwoordig te bewonderen in het Landesmuseum in Trier. In de haven van Neumagen ligt een replica van het schip en in de dorpsstraat van Neumagen staat een betonnen afgietsel ervan. In de 4e eeuw werd er door keizer Constantijn bij Noviomagus een imposante burcht gebouwd. Bij opgravingen zijn dan ook vele vondsten gedaan.

Wijnkelders bezoeken

In Neumagen is het mogelijk om de grote wijnkelders te bezoeken. Dhron ligt aan de Dhronbach, dichtbij de plek waar deze in de Moezel uitmondt. Bij wijnliefhebbers en kenners is Dhron bekend vanwege de bijzondere wijnen zoals de Dhroner Eselsmilch en de Dhronhofberger. In het dal van de Dhron is veel natuurschoon te vinden. het is dan ook niet vreemd dat keizer Contstantijn de Grote hier zijn zomerverblijf liet bouwen.

Hotels Neumagen-Dhron

» 9 hotels in Neumagen-Dhron
» VVV Neumagen-Dhron

Plattegrond van Neumagen-Dhron