Trier

Trier is het middelpunt van de wijnbouwgebieden aan de rivieren Moezel, Saar en Ruwer. De stad ligt zelf in een breed deel van het Moezeldal en is de oudste stad van Duitsland. In het jaar 15 voor Christus stichtte keizer Augustus hier een stad.

Trier was de residentie van zes Romeinse keizers en in de vier eeuw leefden er 80.000 mensen.

Porta Nigra

Het grootste nog uit de Romeinse tijd bewaarde monument is de imposante Porta Nigra. Deze poort werd rond 180 na Christus gebouwd als onderdeel van de stadsmuur van Trier. Ook zijn er overblijfselen van een amfitheater te vinden dat destijds 25.000 mensen kon bevatten.

Onder keizer Constantijn de Grote, die aan het begin van de 4e eeuw in Trier verbleef, ontstond de Romeinse basiliek. Ook de Barbarathermen en de Kaiserthermen zijn interessante overblijfselen uit de tijd van de Romeinen. Van de Römerbrücke stammen vijf pilaren uit dezelfde tijd.

De Dom van Trier

De Dom van Trier is een van de oudste kerken van Duitsland en ontstond in de 4e eeuw. In de 11e en 12e eeuw werd de kerk verder uitgebreid en verbouwd. Het Romaanse interieur is in barokstijl versierd. In een aparte kapel wordt een beroemd relikwie bewaard; het gewaad van Christus. In het Rheinisches Landesmuseum is een grote verzameling van bij opgravingen gedane vondsten uit men name de Romeinse tijd te bewonderen.

Hotels Trier

» 43 hotels in Trier
» VVV Trier

Plattegrond van Trier